Gebied

Omringd door groen
Aan de rand van de Veluwe, op de grens van Apeldoorn en Ugchelen, wordt op het voormalige TNO-terrein de nieuwe woonwijk Ugchelen Buiten ontwikkeld. De wijk wordt omzoomd door een bosstrook  en ook in de wijk wordt bestaand groen zoveel mogelijk behouden. Groen voert er de boventoon! Bomen worden ook aangesloten op de grotere bosgebieden in de directe omgeving. En de oude Zwaanspreng stroomt als vanouds. Een wandeling door de natuur begint in Ugchelen Buiten gewoon bij u thuis!

Bereikbaarheid
Ugchelen Buiten ligt aan de oostkant van Ugchelen aan de Laan van Westenenk. De afstand naar de binnenstad is nog geen 4 kilometer en buslijn 43 brengt u binnen 14 minuten naar het station van Apeldoorn. De wijk heeft ook een goede ontsluiting naar de A1. Het centrum van Ugchelen ligt op een afstand van 2 kilometer.

Ontspanning
In de directe omgeving van Ugchelen Buiten liggen alle mogelijke sportaccommodaties. Tennis, fitness, zwemmen, de scouting, u bent er zo. Kinderparadijs Malkenschoten is een begrip in de omgeving. En houdt u van musea en mooie tentoonstellingen? Ook dan heeft Apeldoorn veel te bieden. En wat te denken van de Veluwe die vlakbij ligt!

Diverse woningtypen
De bebouwing van Ugchelen Buiten is gesitueerd rondom een groen plein met veel bestaande bomen. Dit is het hart van de wijk. Daaromheen worden diverse woningtypen gerealiseerd. Van rijenwoningen in het centrum tot bosvilla’s aan de bosrand. Voor elk wat wils! Binnen de woningtypes is een grote diversiteit mogelijk. Als kenmerkende bouwstijl worden steile kappen toegepast omdat hiermee een prettig dorps klimaat wordt gecreëerd.