Aanleg warmtenet

 in Bouw

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de aanleg van een warmtenet in Ugchelen Buiten. Dit betekent dat er een wijkwarmtenet wordt gerealiseerd, die zorgt voor de ruimteverwarming en verwarming van tap- en douchewater voor woningen van Ugchelen Buiten vanaf veld D. In een centrale buurtwarmte-unit wordt het water verwarmd door middel van de verbranding van regionaal resthout. Initiatiefnemer van dit warmtenet is Warmtebedrijf Apeldoorn.

 

Foto: de warmteunit, die straks wordt ingepast in de omgeving.

 

In de woningen zelf bevindt zich een zogenaamde warmteset die het verwarmde water rondpompt in de woning. In theorie werkt dit niet anders dan een traditionele installatie, met als voordeel dat de warmte duurzaam wordt opgewekt.

Deze warmteset is eigendom van het Warmtebedrijf Apeldoorn. Zij zijn dan ook verantwoordelijk als er een storing of onderhoud nodig is.

 

Foto: aansluiting in de woning

Het is ook mogelijk om het warmtenet in de toekomst nog uit te breiden. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere (duurzame) bronnen op worden aangesloten, zoals restwarmte en collectieve zonnewarmte. Met elkaar realiseren we een duurzamer Apeldoorn.